Begur celebra el seu vincle històric amb Cuba a la Fira d'Indians

La vila empordanesa recorda el llegat dels catalans que van emigrar al país centreamericà i que després van tornar a casa seva

Un carrer de Begur durant la Fira d'Indians
Un carrer de Begur durant la Fira d'Indians
3 de setembre del 2018

Al llarg del segle XIX, molts catalans van emigrar a Cuba a la recerca de millor fortuna. Alguns dels que ho van aconseguir van tornar a les seves viles natals i van reproduir l’estil de vida del país centreamericà, construint mansions d’estil colonial, finançant obres de beneficència o contribuint al desenvolupament urbanístic dels seus pobles i ciutats. Begur no en va ser l’excepció, i per això rememora la petjada dels anomenats ‘americanos’ amb una fira en què totes les activitats tenen sabor indià. 

Cuba, més a prop que mai
Els dies 7, 8 i 9 de setembre, els carrers del municipi del Baix Empordà estaran engalanats amb motius llatinoamericans i acolliran el mercat de productes d'ultramar, on els visitants podran comprar queviures com ara cafè, cacau, rom, herbes o espècies, així com veure mostres d'oficis de l'època. La música també serà una de les grans protagonistes de la festa, que inclou en el seu programa classes de ball i actuacions musicals que acostaran els ritmes caribenys a les oïdes dels assistents. Per a l'edició d'enguany, la Fira d'Indians gaudirà de la presència de l'actriu i cantant cubana Lucrecia, que oferirà un concert per als més petits el dissabte 8, a les 12 h.

Per a més informació, descarregueu-vos aquí el PDF del programa de la festa.