Busquem fotos antigues de l'hostal dels Tres Porrons d'Abrera

Durant dècades, milers de famílies es van retratar tot alçant un dels porrons gegants que s'exposaven a l'entrada de l'establiment del carrer del Rebato del municipi

Imatge antiga dels Tres Porrons d'Abrera
Imatge antiga dels Tres Porrons d'Abrera

Si heu sentit parlar de l’hostal dels Tres Porrons, a Abrera, sabreu que era un parador on els viatgers que s’hi aturaven (molts, de camí cap a Montserrat, i alguns de tan coneguts com el descobridor de la penicil·lina, Alexander Fleming, o l’actor Errol Flynn) podien fer un glop de vi de franc si aconseguien aixecar els porrons gegants que hi havia exposats a l’entrada. Ben a prop, s’hi van obrir dos establiments més (els Dos Porrons i els Quatre Porrons) que van convertir el fet d’aturar-se al carrer del Rebato a alçar el porró en una tradició.

El mes que ve, del 28 al 30 de setembre, l’Ajuntament d’Abrera (Baix Llobregat) vol rememorar aquesta tradició amb la Fira Gastronòmica Els Porrons d’Abrera amb plats típics d’aquells hostals en què es podrà beure amb porró. Hi haurà productes artesans de la comarca, demostracions de cuina en directe, xerrades, música i un concurs d’alçar el porró!

Fotos alçant el porró
Durant dècades, la tradició de fer parada i fonda al carrer del Rebato d'Abrera va ser tan popular que milers de famílies de Catalunya es van retratar per immortalitzar la proesa de veure's alçant un d'aquells porrons. Potser a casa vostra, o a la d'algun familiar, en teniu una d'aquestes! Doncs sapigueu que estem ajudant l'Ajuntament d'Abrera a localitzar aquestes imatges familiars per documentar l'època daurada dels hostals dels porrons.

Si la vostra família té fotografies d'aquestes, us agrairem que les envieu a l'e-mail cultura@ajuntamentabrera.cat. Allà les recopilarem per acabar fent un recull d'imatges històriques d'un fenomen singular i una tradició que Abrera recorda amb nostàlgia. A més, a Sapiens.cat en farem un interactiu amb les imatges tot dient qui ens les ha enviat!