Calella torna a viure l’esplendor del segle XVI

La Fira Renaixentista va recordar l’esperit humanista i la influència dels calellencs de fa 500 anys

Paradeta del mercat d'època a la Fira Renaixentista de Calella
Paradeta del mercat d'època a la Fira Renaixentista de Calella Ajuntament de Calella

Al segle XVI, a Roma, un cartògraf va incloure per primera vegada el nom de Calella a un mapa de la península Ibèrica. Era el fruit del desenvolupament del comerç transoceànic i de la indústria tèxtil, que van sembrar la llavor de la vila actual.

Per commemorar l'època del Renaixement,el municipi del Maresme celebra un any més la Fira Renaixentista, que que omple les places de l'Església i de l'Ajuntament d’activitats de l’època com cercaviles, coreografies del grup d'Abanderats de Tortosa o un taller d'esgrima renaixentista, les activitats estrella d'aquesta nova edició de la festa.

A més, més de 60 expositors recrearan els mercats artesanals de l'època, els petits de la casa podran gaudir de la festa amb els tallers 'La brúixola' i 'Els vitralls' i s'organitzarà una ruta per la per descobrir indrets, carrers, places i cases de l’època. Qui en vulgui més, podrà visitar a la plaça de l'Ajuntament l'exposició sobre la calellenca Margarida Flaquer, pubilla de la casa pairal Can Flaquer, que va tenir la capacitat legal i real per intervenir en la vida del poble.

El menjar també tindrà gust renaixentista, ja que diferents restaurants del municipi prepararan el Menú del Renaixement.

Consulteu i descarregueu-vos el programa de la fira en PDF