Cardona recorda la cuina de fa 300 anys

La fira gastronòmica ‘Sabors del 1714' promou l'elaboració de plats amb receptes tradicionals

Bacallà amb mel i albergínies -  Ajuntament de Cardona
Bacallà amb mel i albergínies - Ajuntament de Cardona
13 de setembre del 2016
Autor
Redacció
El 18 de setembre, Cardona celebra la commemoració de la capitulació, el 1714, durant la guerra de Successió. Coincidint amb aquesta efemèride, la ciutat organitza la fira gastronòmica ‘Sabors del 1714', que recupera plats tradicionals de les taules benestants que es consumien fa 300 anys.

Durant tot el matí hi haurà diverses activitats a la plaça de la Fira, com una exposició de receptes del 1714 amb els plats elaborats per una dotzena de restaurants de Cardona i la possibilitat de descobrir com es poden preparar a casa.
També hi haurà una mostra de productes locals, amb una selecció que inclou des del pa del 1714 (amb varietats de cereals) fins a uns vins molt especials, passant per elaboracions singulars com la xocolata amb oli d'oliva verge, una vedella d'alta qualitat, les galetes ‘pedres de la resistència', i molt més.

A les 13.30 h començarà el tast gormand, la degustació d'una extensa selecció de plats del 1714 elaborats pels restaurants cardonins tal com es preparaven per a les taules benestants de començaments del segle XVIII. Els visitants hi podran descobrir sabors agredolços, guisats amb coccions lentes i uns plats on dolç i salat es combinen harmoniosament. Tot plegat, elaborat amb productes locals de qualitat i espècies procedents de paradisos exòtics.

El menú inclou plats com cigrons amb salsa d'avellanes, carabasses a la morisca, pollastre amb moixernons i llagostins, platillo de la batalla d'Almansa, estofat de moltó, cóc de llet (amb confitura de llimona), torta d'ahendra (ametlles, mel i canyella) i hipocràs (vi endolcit i especiat). Les places són limitades. L'organització proposa un tast de quatre plats, el pa del 1714 i un xarrup d'hipocràs per un preu de 2 €.