El Carnaval arriba a Santa Cristina D’Aro

Del 15 al 26 de febrer se celebra el Carnaval de l’Amistat, amb la 39a edició de la Gran Rua i la colla de Les Castanyes Voladores com a màxima autoritat de la festa

Màscara de Carnaval
Màscara de Carnaval Getty Images
18 de febrer del 2020

Una de les festes més esperades del mes de febrer és el Carnaval, unes dates molt importants en el calendari festiu de Santa Cristina d'Aro que aquest any arriba amb novetats, com la dotació de premis econòmics a les tres millors carrosses grans, a les tres millors carrosses petites i a les tres millors comparses que desfilen a la 39a edició de la Gran Rua del Carnaval de l'Amistat. 

Les festes s'inicien el 15 de febrer a l'Espai Ridaura amb l'acte de presentació del Rei/Reina del Carnestoltes i continuen fins al dia 26 de febrer amb la rua de l'enterrament de la sardina de la mà de Sa Majestat el Rei/Reina Carnestoltes. Un total de set colles, incloent-hi la nova incorporació de la colla de Carnaval de Mar i Muntanya, fa molt de temps que treballen en les seves carrosses i disfresses per mostrar-les al llarg d'aquests dies de festa. Seguint el sistema de rotació entre colles, aquest any la colla de Carnaval Les Castanyes Voladores serà la màxima autoritat del Carnaval.

Per als més petits, el dia 20 de febrer se celebra la rua infantil de dijous gras. Seguiran els carrers del municipi fins a arribar al pavelló d'esports, on els espera una xocolatada. Tot seguit, s'hi celebrarà el concurs infantil de disfresses i el festival infantil de Carnaval a càrrec d'Esquitx Lleure, amb entrada gratuïta.

A més, durant el seu transcurs les colles no podran exhibir ni consumir begudes alcohòliques, una mesura que també s'ha imposat a les rues de Sant Feliu de Guíxols i Castell-Platja d'Aro.

Per a més informació consulteu el web de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro i el díptic de l’esdeveniment.
 

Cartell guanyador del Concurs de Cartells de Carnaval 2020 - Autora: Marina Aviñó Camús