La Casa dels Clàssics publica la 'Història de la guerra del Peloponès', de Tucídides, en tres volums

Arriba a les llibreries la darrera novetat de la col·lecció 'Bernat Metge Essencial', que es presentarà durant la Setmana del Llibre en Català

La 'Història de la guerra del Peloponès', de Tucídides, en tres volums
La 'Història de la guerra del Peloponès', de Tucídides, en tres volums La Casa dels Clàssics
7 de setembre del 2022

La Història de la guerra del Peloponès, de Tucídides, és  una de les primeres cròniques històriques des dels inicis de la literatura. L’historiador i militar atenenc relata d’una manera brillant el curs d’un conflicte que va marcar per sempre la història del món antic, la guerra que va enfrontar Atenes i Esparta entre els anys 431 i 404 aC. Ara, La Casa dels Clàssics en publica l’obra completa en tres volums dins la col·lecció ‘Bernat Metge Essencial’.

Amb traduccions de Jaume Berenguer i Manuel Balasch i pròleg de l’historiador Borja Antela, la nova edició d’Història de la guerra del Peloponès recull els vuit llibres que constitueixen l’obra en una edició bilingüe. Un retrat que ens permet conèixer de primera mà les tensions entre el poder democràtic i el règim oligàrquic, entre l’expansió imperialista i la voluntat d’independència, que van marcar aquell moment i que continuen ressonant encara avui.

Tucídides a la Setmana del Llibre en Català
L’obra es va presentar durant la 40a edició de la Setmana del Llibre en Catalàen l’acte Parlem de Tucídides, un col·loqui entre el professor Jaume Ripoll Miralda i l’historiador Borja Antela que va tenir lloc dilluns 12 de setembre a l’Escenari 3 de la fira, al Moll de la Fusta de Barcelona.