Castelló d'Empúries, de Festa Major per Sant Llorenç

Cercaviles, gegants, castells i correfocs recorren els carrers de la vila empordanesa

Ball de gegants a la Festa Major de Castelló d'Empúries
Ball de gegants a la Festa Major de Castelló d'Empúries

El 10 d'agost, Castelló d'Empúries celebra la seva Festa Major en honor de Sant Llorenç, el patró de la vila. La festa, que se celebra el cap de setmana més proper a la data assenyalada, gaudeix de molta popularitat a la comarca des dels anys 20 i 30 del segle XX, gràcies a l’amenitat i riquesa de la música de les cobles i dels balls populars. Enguany, del 9 al 12 d'agost, els carrers de la vila empordanesa s'ompliran de tradició catalana gràcies a la presència de cercaviles, gegants, castells i correfocs, a més hi haurà altres activitats per a tots els públics.

El programa de la Festa Major
El dijous 9 a la tarda se celebra una festa de l’escuma infantil, el pregó, el llançament de coets, sardanes, una mostra d’artistes locals i una festa a càrrec de Ràdio Flaixbac, a les 23 h. El divendres 10 serà el torn de la missa cantada en honor de Sant Llorenç, una fira de tapes i degustació de vins i caves i una vetllada de concerts amb la presència del grup Strombers, entre d'altres. A partir de les 21.30 h, l’Ecomuseu-Farinera també organitza un ball amb l'orquestra La Chatta.

La festa major viurà el seu punt àlgid el dissabte 11. De bon matí, a les 9 h, tindrà lloc la Despertada dels Fusellers pels carrers de Castelló d’Empúries i a la tarda es podrà visitar la fira d’artesania. A les 18 h hi haurà la cercavila de gegants i capgrossos pel centre històric, seguida d’una tabalada i un correfoc pels carrers. I a partir de les 23 h, es viurà una nova nit musical amb La Pegatina com a cap de cartell. Finalment, el diumenge 12 es reservarà per a la diada castellera a la plaça del Joc de la Pilota, a partir de les 11.30 h, i es repetirà una nova festa de l’escuma infantil. El castell de focs posarà el punt final a la festivitat.