Castelló d’Empúries torna a l’època medieval amb el Festival Terra de Trobadors

Jocs d’oficis, tornejos, exposicions o concerts seran algunes de les més de 200 activitats que s’organitzaran a la vila empordanesa

Recreació històrica al Festival Terra de Trobadors
Recreació històrica al Festival Terra de Trobadors Terra de Trobadors
4 de setembre del 2018

Durant l’edat mitjana, la capital del comtat d’Empúries era terra de trobadors. Els comtes eren els seus mecenes i, de fet, personatges com Ponç Hug IV o l’Infant Pere I també van ser autors de composicions líriques seguint aquest art. Per recordar la seva esplendorosa etapa històrica, Castelló d’Empúries celebra una nova edició del Festival Terra de Trobadors, en què els carrers i racons de la vila traslladaran els visitants a l'època dels cavallers.

Ponç Hug IV i Carles Fages de Climent, els protagonistes
Del 6 al 9 de setembre, s’organitzaran més de 200 activitats per a totes les edats i s'hi instal·laran 120 parades de mercat medieval amb tot tipus de productes artesans. Com cada any, el certamen gira al voltant d’un eix temàtic diferent. Els protagonistes de la XXVIII edició seran el comte Ponç Hug IV d’Empúries, conegut com el ‘comte trobador’, i el poeta empordanès Carles Fages de Climent, considerat el darrer trobador de l’Empordà i de qui aquest any es commemora l’Any Fages de Climent a tot Catalunya.

El divendres 7, a les 21 h, se celebra l’espectacle inaugural ‘Ponç Hug IV, el poderós comte trobador’, que anirà seguit d’una cercavila que conduirà els assistents al 'Gran Sopar medieval-espectacle' en honor del comte. El dia següent, a les 18 h, la vila viurà la primera part del tradicional 'Torneig medieval', que es reprendrà i conclourà el diumenge. Algunes novetats de l'edició d'aquest 2018 són la recuperació de l’animació històrica de bordell al carrer Almogàvers i l’accés a la sinagoga medieval.

Per a més informació, descarregueu-vos aquí el programa en PDF.