Catalunya s'omple d'activitats gratuïtes per celebrar la Nit dels Museus

Vuitanta-tres centres de Barcelona i rodalia, i molts altres d'arreu del país, obren les seves portes la nit del dissabte 21 de maig

Façana del Palau Güell
Façana del Palau Güell
20 de maig del 2016
Autor
Redacció
En el marc del Dia Internacional dels Museus, el dissabte 21 de maig se celebra la Nit dels Museus, una iniciativa que arriba enguany a la dotzena edició i que és un dels atractius principals de la celebració. Diversos museus de Catalunya obriran les portes durant la nit amb diverses activitats programades especialment per a l'ocasió.

A Barcelona, com altres anys, s'han preparat un total de sis rutes que apleguen els llocs d'interès de la ciutat que participen a la festa. En total, entre la capital catalana i Badalona, Cornellà, Esplugues, l'Hospitalet, Sant Adrià i Santa Coloma, 83 centres obren les seves portes per gaudir de concerts, ‘performances', visites guiades, espectacles, tallers i activitats per a tota la família.

A més dels espais habituals, enguany s'incorporen a la proposta la Fundació Mies van der Rohe, la Fundació Ramon Pla Armengol, el Palau Güell i el Conducte d'Aigües de Badalona, i hi tornen el Jardí Botànic, el Museu Etnològic i The Gaudí Exhibition Center-Museu Diocesà. També participa per primer cop a la Nit dels Museus el Gabinet Postal, titular de la col·lecció filatèlica Ramon Marull. Sis museus de la ciutat acolliran reproduccions en gran format d'algunes de les joies de la col·lecció. Podeu consultar tota la programació de la Nit dels Museus
de Barcelona al següent enllaç.

A Girona, els museus oferiran durant la nit un seguit d'activitats simultànies: espectacle d'ombres xineses al Museu del Cinema, concert de flautes travesseres a Casa Masó, música andina al CaixaForum, cançó d'autor i dansa al Museu d'Història dels Jueus, concert d'Emma Youth al Museu d'Història de Girona, i jazz de totes les èpoques al Museu d'Arqueologia de Catalunya (Sant Pere de Galligants). La programació completa dels museus de Gironadurant la nit de dissabte es pot consultar aquí.

Pel que fa als museus de Tarragona, organitzen per tercer any consecutiu ‘El viatge a la constel·lació Museu', un itinerari nocturn que recorre vuit museus i centres culturals de la ciutat. El viatge està vertebrat per un concepte comú que fa de nexe d'unió entre les diferents institucions participants, cadascuna de les quals aporta una peça de la seva col·lecció o element patrimonial propi. El viatge és gratuït i conduït per un guia, amb una durada aproximada de 2 hores i 30 minuts. El trasllat d'una institució a l'altra es fa a peu i utilitzant el trenet turístic. Per a més informació i reserves,visiteu aquest lloc web.

Finalment, Lleida també se suma a la celebració de la Nit dels Museus amb jornades de portes obertes i activitats entre les 20 h i la mitjanit. Enguany, el Castell dels Templers de Gardeny i els Pous de Gel acompanyen per primer cop el Museu d'Art Jaume Morera, el CaixaForum Lleida, el Centre d'Art la Panera, la Fundació Sorigué, el Museu de l'Aigua, el Museu Roda Roda i el Museu de Lleida. Totes les activitats que ofereixen els equipaments culturals de la ciutat es podenconsultar a l'enllaç següent.