Cent anys del naixement de Guillem Viladot

L'Any Viladot commemora el centenari del naixement de l'escriptor i poeta agramuntí amb un programa d'activitats al llarg del 2022

Centenari de Guillem Viladot (1922-2022)
Centenari de Guillem Viladot (1922-2022) Toni Prim / Fundació Guillem Viladot - Lo Pardal

Guillem Viladot va néixer el 26 d’abril de 1922, ara fa cent anys, a Agramunt. Escriptor, poeta visual i creador polifacètic, al llarg de la seva carrera va experimentar amb múltiples llenguatges artístics i va esdevenir un gran exponent de les avantguardes poètiques catalanes.

Amb motiu del centenari del seu naixement, enguany es commemora l’Any Viladot, un homenatge impulsat per la Fundació Guillem Viladot - Lo Pardal i l’Ajuntament d’Agramunt, que ha programat nombroses activitats al voltant de la seva figura al llarg del 2022. Exposicions, conferències, presentacions, certàmens poètics, espectacles i rutes literàries se celebren des del passat gener en col·laboració amb el Departament de Cultura –a través de la Institució de les Lletres Catalanes– i institucions i museus d’arreu del país.

El 26 d’abril, coincidint amb l’aniversari de l’escriptor, s’inaugurarà a la plaça de l’Església d’Agramunt l’exposició Guillem Viladot polièdric, una instal·lació a l'aire lliure que repassa la trajectòria de l’artista. Entre els propers actes també hi ha la inauguració, el 28 d’abril, d’una instal·lació de l’arquitecte Jaume Farreny al claustre de la Seu Vella de Lleida, concebuda a partir del Poema de l’home de Viladot. A partir del 18 de maig es podrà visitar la mostra Guillem Viladot. Experimentació incessant als Espais Volart de la Fundació Vila Casas, a Barcelona, i des del 15 de juny, Guillem Viladot i els creadors de Ponent, a la Fundació Guillem Viladot - Lo Pardal.

Podeu consultar el programa d'activitats complet al web de l’Any Viladot o al web de la Fundació Guillem Viladot - Lo Pardal.