Cicle de diàlegs al Monestir de Pedralbes

El monestir de Pedralbes acull diverses conferències sobre l'espiritualitat

Claustre del monestir de Pedralbes
Claustre del monestir de Pedralbes Wikimedia Commons
25 d'octubre del 2017

El monestir de Pedralbes, amb prop de 700 anys d’història, esdevé el punt de trobada d’especialistes de diverses disciplines per dialogar sobre diferents temes relacionats amb l’espiritualitat.

El cicle “Diàlegs de Pedralbes” ens proposa una reflexió sobre el paper de l’espiritualitat i la interioritat en diferents àmbits de la societat, com ara la cultura, la natura, la ciència o fins i tot el món empresarial. El programa, dirigit i presentat pel filòsof Francesc Torralba, ens oferirà quatre diàlegs diferents.

El dijous 2 de novembre, de 19 a 20.30 h, dialogarem sobre “Art i transcendència” amb la intervenció del Dr. José Tolentino Mendoza, vicerector de la Universitat Catòlica Portuguesa i consultor del Consell Pontifici de Cultura al Vaticà. 

El dimarts 28 de novembre, de 19 a 20.30 h, es parlarà sobre com “Conviure amb l’absència” amb les escriptores Care Santos i Isabel-Clara Simó.

El dijous 25 de gener, de 19 a 20.30 h, podrem dialogar al voltant del “Taoisme i confucianisme” amb Lluís Racionero, director de la Biblioteca Nacional d’Espanya, i Antoni Prevosti, director del Departament de Filosofia Teorètica i Pràctica de la UB, president de la secció espanyola de la Societat Internacional Tomàs d’Aquino i director del Centre d’Estudis Asiàtics de la UB.

Finalment, el dimecres 31 de gener, de 19 a 20.30 h, dialogarem sobre “Espiritualitat ecològica” amb Lluc Torcal, procurador general de l’orde cistercenc i responsable del projecte Cosmos al monestir de Poblet, i Josep M. Mallarach, geòleg i biòleg especialitzat en ciències ambientals.

El preu de cada activitat és de 3 € i cal fer reserva prèvia a reservesmonestirpedralbes@bcn.cat o trucant al 93 256 34 27. El cicle és també una fantàstica oportunitat per visitar lliurement, una hora abans de l’inici de la sessió, el claustre del monestir, que articula les diverses dependències de la comunitat fundada l’any 1327.

 

Data: 25 de gener

Preu: 3€

Més informació:

Web del Monestir de Pedralbes | Tel. 93 256 34 27 | reservesmonestirpedralbes@bcn.cat 

Hora: De 19 a 20.30 h