La Setmana del Turisme Industrial celebra la cinquena edició, també des de casa

Museus, centres d’interpretació, antigues fàbriques i mines del territori organitzen activitats per donar a conèixer l'impacte de l'activitat industrial en la vida quotidiana

El mNACTEC
El mNACTEC
30 d'octubre del 2020

Sota el lema Com es fan les coses?, els museus, antigues fàbriques, mines, colònies tèxtils i altres equipaments de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) han organitzat diverses propostes per donar a conèixer les seves instal·lacions i explicar l'impacte de l'activitat industrial en la vida quotidiana. Com arriba l'aigua a les aixetes de les cases? Com es feien els tapissos i altres teixits de la llar? Com es fabricaven les rajoles? Com es feia paper a partir de draps? El públic n'obtindrà la resposta participant en alguns dels tallers que s'organitzen amb motiu de la Cinquena Setmana del Turisme Industrial a Catalunya, que també inclou visites guiades, xerrades i, com a novetat d'aquest any de pandèmia, activitats virtuals. Així, sense sortir de casa es podrà participar en un joc d'escapada (escape room) del Museu de les Aigües de Cornellà de Llobregat. Els participants es convertiran en unes gotes d'aigua que estan tancades dins l'aqüífer del Llobregat i, per poder sortir i arribar a les aixetes de les cases, hauran de resoldre enigmes repartits als diferents espais del museu.

Presencialment, els participants podran descobrir la majoria dels equipaments adherits a la XATIC: museus, centres d’interpretació, antigues fàbriques o mines repartits en 56 municipis d'arreu del territori. Entre aquests equipaments hi ha el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), el CaixaFòrum, l'Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries, el Museu de les Mines de Cercs o el Centre de l’Aigua de Can Font. Podeu descobrir-los tots, i també les activitats que s'hi realitzen, al web de la XATIC. Per participar a les activitats, tant virtuals com presencials, cal fer reserva prèvia. A més, donades les darreres restriccions per frenar l'expansió de la COVID-19, les activitats es dirigeixen als públics del mateix municipi.


Informació pràctica
 

  • V Setmana del Turisme Industrial de Catalunya.
  • Data: del 31 d'octubre al 8 de novembre.
  • Programació.
  • Per participar a les activitats, tant presencials com virtuals, cal fer reserva prèvia al web de la XATIC.
  • Donades les darreres restriccions per frenar l'expansió de la COVID-19, les activitats es dirigeixen als públics del mateix municipi.