Comença 'El monument favorit dels catalans'

Ja podeu participar a sapiens.cat/monumentfavorit a la quarta edició del concurs que escollirà per votació popular la icona monumental de Catalunya

El monestir de Vallbona de les Monges va ser el monument favorit dels catalans 2018
El monestir de Vallbona de les Monges va ser el monument favorit dels catalans 2018
12 de març del 2019

El compte enrere ha acabat. Avui, a les 10 h, ha començat la quarta edició d''El monument favorit dels catalans', el concurs que, des del 2016, escull per votació popular el monument preferit de Catalunya. Organitzat conjuntament per la revista SÀPIENS, l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural i Catalunya Ràdio, aquest 2019 el concurs es vehicularà a través de sapiens.cat/monumentfavorit i tindrà una durada de cinc setmanes, del 13 de març al 17 d'abril. Com en la resta d'edicions, en el certamen hi haurà 12 monuments finalistes, 10 escollits per una comissió d’experts, i, els altres dos, per proposta ciutadana a través del web del concurs: sapiens.cat/monumentfavorit. En queden exclosos els guanyadors de les anteriors edicions: la Seu Vella de Lleida (2016), el castell de Cardona (2017) i el monestir de Santa Maria de Vallbona (2018).

Cinc fases
El concurs es divideix en cinc fases. En la primera, qualsevol persona podrà proposar un candidat a monument favorit entre el 13 de març a les 10 h i el 19 de març a les 23:59 h. Les propostes les anirem recollint al web del concurs (sapiens.cat/monumentfavorit) a través d'un formulari i les anirem geolocalitzant en un mapa. Els dos monuments més proposats entraran a la llista dels 12 monuments finalistes, que s'enfrontaran entre el 20 i el 27 de març. En aquesta segona fase, els usuaris hauran de dir quin dels 12 monuments els agrada més. D'aquests, només se'n classificaran quatre, els que s'enfrontaran en les dues semifinals. En la primera, del 27 de març al 3 d'abril, es batran el primer i el quart monuments més votats, i, en la segona, del 3 al 10 d'abril, es batran el segon i el tercer monuments més votats. Els guanyadors de les semifinals s'enfrontaran en la gran final, entre el 10 i el 17 d'abril, dia que sabrem quin és 'El monument favorit dels catalans' 2019.

Tant en la fase de proposta de monuments com en la de votacions, caldrà ser usuari registrat per poder participar-hi i només es podrà emetre una proposta o un vot cada hora. Entre tots els votants sortejarem centenars de premis cada setmana! Com hem fet durant la resta d'edicions, tots els vots seran examinats amb detall, per evitar possibles fraus.

La gran novetat: el bonus Popap
Aquest 2019, 'El monument favorit dels catalans' té una gran novetat, i és que als resultats finals de cada fase s'hi afegirà una quantitat de vots extra, els recollits en una enquesta que es farà en directe durant l'emissió del programa 'Popap', de Catalunya Ràdio. Un dia abans de la fi de les semifinals i de la final, el programa conduït per Mariola Dinarès farà una enquesta a l’Instagram del programa en què es podrà votar un dels monuments que s'enfronten. El guanyador rebrà un bonus Popap: 2.000 vots extra que s'afegiran al resultat obtingut al sapiens.cat/monumentfavorit. En el cas de la final, aquest bonus serà de 3.000 vots.

Seguiu-nos a xarxes amb #monumentCat
Com sempre, us anirem informant a xarxes, especialment al Twitter, amb l'etiqueta #monumentCat.