Cultura popular a les Fires de Sant Narcís de Girona

Del 27 d'octubre al 5 de novembre, la ciutat honora el seu patró amb un programa farcit de més de dues-centes activitats

Focs artificials a les Fires de Sant Narcís de Girona
Focs artificials a les Fires de Sant Narcís de Girona David Borrat
18 d'octubre del 2023

Un any més, coincidint amb la festivitat del seu patró, Girona celebra la seva festa major. Les conegudes Fires de Sant Narcís, que enguany se celebren del 27 d'octubre al 5 de novembre, reuniran més de dues-centes activitats arreu de la ciutat, en una edició que vol apostar per la descentralització i així fer arribar la cultura popular a tots els barris.

Una de les novetats de l'edició d'enguany és la reducció de l'habitual competició de quatre equips –una per cada riu de la ciutat: l'Onyar, el Güell, el Galligants i el Ter–, a dos: la família Agullana i la família Sarriera. A aquestes, s'hi podran sumar tots aquells veïns i veïnes que ho vulguin i s'enfrontaran en múltiples activitats.

Així, la festa arrencarà el 27 d’octubre amb la cercavila de gegants, els balls de la imatgeria festiva i el pregó, i finalitzarà el 5 de novembre amb el castell de focs. Durant tota la setmana, la cultura popular estarà present en les activitats tradicionals com les Matinades, la penjada de mosques de Sant Narcís, la Diada Castellera, els correfocs, les cercaviles, la passejada de capgrossos pel Barri Vell, la Drakofarra i la Trobada de Gegants i Bestiari de Girona.  

Per a més informació sobre activitats i horaris, podeu consultar-ne el programa complet al web de la festa.

Informació pràctica: