Daniel Enkaoua i la figura humana

Els Espais Volart de Barcelona acullen una exposició sobre el pintor francoisraelià instal·lat a Barcelona des de fa gairebé vint anys

'Aure en blanc' (2016-2017), de Daniel Enkaoua
'Aure en blanc' (2016-2017), de Daniel Enkaoua
18 d'octubre del 2021

El pintor francoisraelià Daniel Enkaoua investiga des de fa anys la figura humana. Seguint els mateixos models, Enkaoua dona als seus personatges una presència potent i i els dota d'una capacitat d'irradiació fascinant, tant cromàtica com psicològica a la vegada. Ara teniu l'oportunitat de veure un bon tast de la seva obra a Visage paysage, l'exposició que acullen els Espais Volart de Barcelona fins al gener de 2022. Una mostra d'aquesta obsessió amb la figura humana la trobareu en el conjunt de quadres dedicats a Aure, una model que Enkaoua ha retratat amb formats i enquadraments distints més de vint vegades en diferents moments de la seva vida, una Aure que en la mateixa exposició canvia de nena a dona jove.

A la mostra també s'hi exposen quadres sobre els altres dos temes que obsessionen Enkaoua: l'objecte humil –natures mortes d'una simplicitat i d'una densitat colpidores– i el paisatge –immensitats lluminoses que ofereixen un mirall dels deserts d'Israel i de les vastituds del Penedès i de Catalunya.

Informació pràctica

  • Daniel Enkaoua. Visage paysage
  • Data: fins al 2 de gener de 2022
  • Lloc: Espais Volart. Carrer d'Ausiàs March, 22. Barcelona
  • Horari: de dimarts a dissabte, d'11 a 14 h i de 16.30 a 20 h; diumenges, d'11 a 14 h 
  • Preu: entrada general, 5 €; reduïda, 2 €