Descoberta la tomba de Tuthmosis II

És la primera tomba d'un faraó de l'antic Egipte localitzada des de la troballa de Tutankamon, i l'última sepultura reial que faltava per descobrir de la dinastia XVIII

Restes de la tomba de Tuthmosis II descobertes a Luxor
Restes de la tomba de Tuthmosis II descobertes a Luxor Ministeri de Turisme i Antiguitats d'Egipte
21 de febrer del 2025
Autor
Carla Galisteo Valera
Guardar a favorits

El Ministeri de Turisme i Antiguitats d'Egipte ha anunciat una troballa històrica a les proximitats de la Vall dels Reis: arqueòlegs britànics i egipcis han descobert la tomba del faraó Tuthmosis II, l'última sepultura reial que faltava per localitzar de la dinastia XVIII i, de fet, la següent després del descobriment de la tomba de Tutankamon fa més d'un segle, el 1922.

El 2022, es van localitzar l'entrada i el passadís principal de la tomba C4, a Wadi Gabbanat el-Qurud, a uns 2,4 quilòmetres a l'oest de la necròpolis de Tebes. La seva proximitat a una zona de descans de les dones de la reialesa va fer pensar que també podria pertànyer a l'esposa d'un rei. Ara, s'ha confirmat que pertany al faraó Tuthmosis II, el quart rei de la dinastia XVIII, que va regnar entre el 1490 aC i el 1475 aC.

Malgrat que la tomba es troba en mal estat de conservació, manté una part del sostre amb la policromia original, pintada de color blau amb estrelles grogues, i restes d'estris d'alabastre amb inscripcions on es llegeix el nom de Tuthmosis II, al qual es refereixen com a "Rei mort", i referències a la seva esposa Hatxepsut. La mòmia del rei ja va ser descoberta el 1881 i, actualment, s'exhibeix al Museu Nacional de la Civilització Egípcia del Caire.