Descobreix la petjada de l'arquitecte Josep Maria Jujol a Sant Joan Despí

Surt a la llum el llibre 'El geni de les formes, Josep Maria Jujol i Sant Joan Despí' per commemorar els 140 anys de la seva mort

Acte de presentació del llibre a Sant Joan Despí
Acte de presentació del llibre a Sant Joan Despí
23 de novembre del 2018
Autor
Alba Domínguez

Si sou amants de l'arquitectura, Sant Joan Despí és tot un museu a l'aire lliure. I és que la majoria d'obres que va construir el geni modernista català Josep Maria Jujol llueixen pels carrers d'aquest municipi català.

Amb motiu dels 140 anys de la mort de Jujol, Sant Joan Despí ha volgut retre homenatge a l'arquitecte amb l'edició del llibre 'El geni de les formes, Josep Maria Jujol i Sant Joan Despí'. Es tracta d'una obra divulgativa que ha editat Sàpiens Publicacions amb l'Ajuntament de Sant Joan Despí i la col·laboració d'Aigües de Barcelona. Redactat per Maria Coll, està estructurat en tres àmbits: el primer tracta sobre la seva infància a Tarragona i la influència artística que va rebre de Gaudí després que col·laborés amb ell en obres tan significatives com la Pedrera o el Park Güell. Continua amb el vincle tan especial que tenia amb Sant Joan Despí i finalitza amb una reflexió sobre per què fins ara ha estat un personatge tan desconegut.

L'objectiu de l'acte és commemorar l'important llegat arquitectònic que va deixar Jujol a Sant Joan Despí i donar a conèixer la figura de qui va ser un artista complet.