Descobreixen al Marroc les petjades humanes més antigues del nord d'Àfrica i el sud mediterrani

Vuitanta-cinc empremtes intactes de 90.000 anys d'antiguitat han estat localitzades en una platja de Larraix

Vuitanta-cinc petjades de 90.000 anys d'antiguitat han estat localitzades en una platja del Marroc
Vuitanta-cinc petjades de 90.000 anys d'antiguitat han estat localitzades en una platja del Marroc Mouncef Sedrati / Nature
15 de febrer del 2024

Un equip internacional d'arqueòlegs ha localitzat les que es consideren les empremtes fossilitzades més antigues del nord d'Àfrica i el sud mediterrani en una platja de Larraix, al nord del Marroc. La troballa té aproximadament 90.000 anys d'antiguitat i forma un conjunt de vuitanta-cinc petjades atribuïdes a un grup d'Homo sapiens que va caminar sobre la platja. 

Les empremtes corresponen a almenys cinc individus de diversos grups d'edat, des d'infants fins a adults, i estan distribuïdes sobre una superfície rocosa a uns centenars de metres sobre el nivell del mar. La seva orientació, principalment cap al mar, fa pensar en la recerca de recursos marins per part dels grups que habitaven la zona. 

Els investigadors creuen que es van conservar intactes gràcies a la disposició favorable de la platja, cobertes per una capa de sediments creada en condicions d'onatge i marea baixos.