Mentre hi ha persones que fan servir les xarxes socials per mirar vídeos de gats, altres les aprofiten per descobrir peces d'art fins ara desconegudes o no catalogades. Aquest és el cas de l'historiador de l'art Adam Busiakiewicz, que mentre navegava pel seu compte de la xarxa social X una piulada el va captivar.
Una foto compartida per Tim Cox, representant de la corona britànica a Warwickshire, a la regió dels West Midlands (Anglaterra), mostrava una recepció oficial celebrada a la seu del comtat. Aleshores, al fons de la foto, al costat d'una porta marcada per un rètol de sortida de neó, hi va veure un retrat del rei anglès Enric VIII, enclavat en un marc rematat per un arc de mig punt.
Immediatament va sospitar que no era un retrat qualsevol i va decidir desplaçar-se a aquest comtat històric d'Anglaterra i veure el quadre directament. Busiakiewicz, consultor de Sotheby's, i Aaron Manning, expert en art, van identificar que es tractava d'una obra perduda, concretament un quadre pintat a finals del segle XVI que formava part d'una col·lecció de vint-i-dos retrats més que representaven monarques, estadistes i líders militars europeus.
Segons han explicat les autoritats d'aquest comtat, va ser el singular marc del retrat el que va fer intuir a l'historiador la importància real d'aquesta obra, perquè li va fer recordar "un famós conjunt de retrats encarregats pel polític local i fabricant de tapissos Ralph Sheldon... durant la dècada de 1590", quan la filla menor d'Enric, Isabel I, era al tron.
Pintat per un artista anònim conegut com el mestre Sheldon, el conjunt de retrats representaven Ricard III, Caterina de Mèdici i molts dels seus contemporanis. Sheldon va incorporar les obres a un fris arquitectònic a la seva finca de Warwickshire, Weston House, on es van penjar "a la gran sala, gairebé al voltant, a la part superior", segons la crònica d'un visitant del segle XVIII.