Descobreixen la tomba d'un faraó desconegut a Egipte

Una tomba reial de 3.700 anys d'antiguitat ha estat localitzada a Abidos, la mòmia i el sarcòfag de la qual estan desapareguts

Tomba d'un faraó egipci desconegut localitzada a Abidos
Tomba d'un faraó egipci desconegut localitzada a Abidos Ministeri de Turisme i Antiguitats d'Egipte
8 d'abril del 2025
Autor
Carla Galisteo Valera
Guardar a favorits

Aquest 2025, el món de l'arqueologia està de celebració a l'antic Egipte: un mes després que es descobrís la tomba de Tuthmosis II, els arqueòlegs han descobert una altra tomba d'un rei egipci a la necròpoli de Gebel Anubis, a Abidos. D'aquest, però, encara se'n desconeix la identitat, i la seva mòmia i el seu sarcòfag estan desapareguts.

La tomba data del Segon Període Intermedi. Té una altura de gairebé cinc metres i una profunditat de set metres, i consta d'una cambra funerària de pedra calcària amb voltes de tova fetes amb maons. A l'entrada, s'hi conserven inscripcions que fan referència a les deesses egípcies Isis, la deessa de tots els déus, i Neftis, protectora de les ànimes dels difunts. Les inscripcions de l'interior conserven alguns símbols i textos, però no se'n pot desxifrar res que aporti informació sobre el faraó.

La troballa suggereix la possible existència d'una dinastia no documentada que podria haver governat a Abidos durant un breu període. Una de les hipòtesis apunta que es pot tractar d'un predecessor anònim del rei Useribra Senebkay, la tomba del qual es va descobrir a la zona el 2014.