Dones medievals: realitat i ficció

L'IRCVM inaugura una exposició sobre les dones de l'edat mitjana al vestíbul de la Universitat de Barcelona

Exposició 'Dones medievals: realitat i ficció' a la UB
Exposició 'Dones medievals: realitat i ficció' a la UB IRCVM

Des d'avui i fins al 17 de juliol es pot visitar, al vestíbul de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona, l’exposició Dones medievals: realitat i ficció,de l’Institut de Recerca en Cultures Medievals (IRCVM). La mostra forma part del projecte Realitat i ficció de les dones medievals, que analitza com la literatura de l’època ha tractat la realitat d’aquelles dones i explora la visió que l’imaginari contemporani té de l’edat mitjana, sovint esbiaixat.

L’exposició té un doble format, analògic i virtual, i s’articula entorn de quatre eixos temàtics dedicats a la literatura, la quotidianitat de les veïnes de Barcelona de l’any mil, la vellesa i l’espiritualitat femenines. Al voltant del projecte, l’IRCVM també ha produït el pòdcast Dones ni en blanc ni en negre, una sèrie de cinc episodis que s’endinsa en la història d’algunes de les protagonistes de la mostra.

Dones medievals: realitat i ficció es pot visitar des del 27 de juny fins al 17 de juliol i s’inaugurarà en un acte d’accés lliure el 29 de juny, a les 18.30 h.


Informació pràctica
 

  • Exposició Dones medievals: realitat i ficció
  • Lloc: vestíbul de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona
  • Dates: del 27 de juny fins al 17 de juliol de 2023
  • Preu: activitat gratuïta