L'edat mitjana, vista des de la Filologia, la Filosofia o la Història de l'art

L'Institut de Recerca en Cultures Medievals (IRCVM) de la Universitat de Barcelona ofereix el Màster de Cultures Medievals, una titulació que s'endinsa en l'època medieval des de les disciplines tradicionals

Miniatura medieval d'un acte d'homenatge
Miniatura medieval d'un acte d'homenatge Wikimedia Commons
16 de març del 2020

Des de l’any 2007, l'Institut de Recerca en Cultures Medievals (IRCVM) de la Universitat de Barcelona ofereix el Màster de Cultures Medievals (MCM), una titulació que s'endinsa en l'edat mitjana des d'una visió transversal que permet tenir una visió més completa d'una època històrica complexa. Així, el màster s'apropa a l'època medieval des de la Filologia àrab, hebrea, llatina i romànica, Filosofia medieval, la Història medieval, la Història de l’art medieval, la Paleografia i la Diplomàtica. El màster consta de noranta crèdits distribuïts en dos mòduls i en un treball de recerca i s'adreça a llicenciats en Filologia, Filosofia, Història, Història de l’Art, Antropologia, Humanitats i a totes les persones interessades a especialitzar-se en l’edat mitjana. Els seus objectius són:

  1. Afavorir la transferència transversal de coneixements entre els diversos àmbits històric, geogràfic, lingüístic, literari, artístic i cultural que configuren l'època medieval.
  2. Assolir que els alumnes adquireixin les competències necessàries per moure's amb solvència en el marc dels arxius, museus i biblioteques especialitzades en l'època medieval.
  3. Capacitar els estudiants per a l'escriptura científica.
  4. Afavorir la immersió precoç dels estudiants en la vida científica.

Les assignatures s'imparteixen a la tarda amb docència de dues hores setmanals a la Facultat de Filologia o a la Facultat de Filosofia i Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. El període d'admissions de sol·licituds finalitza al setembre. Al web de l'IRCVM hi ha tota la informació, a més de l'enllaç per formalitzar les inscripcions.