El Dansàneu es presenta al Museu Nacional d'Art de Catalunya

El pregoner del 28è Festival de Cultures del Pirineu és el director general de Som Sàpiens Publicacions, Jordi Creus

La companyia Mal Pelo és un dels noms destacats del programa del Dansàneu d'aquest 2018
La companyia Mal Pelo és un dels noms destacats del programa del Dansàneu d'aquest 2018

Aquest dilluns, a les 19 h, la sala de Romànic del Museu Nacional d'Art de Catalunya acull la presentació de la nova edició del Dansàneu, el Festival de Cultures del Pirineu, que organitza des de fa 28 anys el Consell Cultural de les Valls d’Àneu. 

L'acte donarà a conèixer el programa del certamen, que del 30 de juny al 8 de juliol omplirà de música i dansa tradicional els municipis d'Esterri d'Àneu, Isil, Son, Sorpe, València d'Àneu, Escaló, Escalarre i Espot. Els noms destacats del cartell són la companyia de dansa Mal Pelo, Premi Ciutat de Barcelona 2018; els ballarins i coreògrafs Quim Bigas i Raquel Gualtero; la companyia de dansa mallorquina UNAiUNA o els catalans Manu Sabaté i Ciscu Cardona, dos grans representants de la música folk del país.

L'acte comptarà amb la presència del nou pregoner del Dansàneu, Jordi Creus, director general de Som Sàpiens Publicacions. L'acompanyaran Gemma Ylla, conservadora de la col·lecció d’Art Romànic; Pepe Serra, director del Museu Nacional d’Art de Catalunya; Ferran Rella, president del Consell Cultural de les Valls d’Àneu; Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida, i Maria Àngels Blasco, directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural. A més, hi actuaran en directe la ballarina Raquel Gualtero i la soprano Anaïs Oliveras, dos artistes del Dansàneu d'enguany, i hi haurà un tast de productes pallaresos. 

Si en voleu saber més sobre el festival (i esperem que sigui així), visiteu-ne el web o consulteu-ne el seu programa en aquest enllaç.