El foc i l'aigua lluiten a Caldes de Montbui en una nova edició de l'Escaldàrium

El dissabte 13 de juliol, el municipi del Vallès Oriental acull una nova edició de la Festa del Foc i de l'Aigua

Foc i aigua lluiten a Caldes de Montbui durant la festa Escaldàrium
Foc i aigua lluiten a Caldes de Montbui durant la festa Escaldàrium Quim Dasquens
8 de juliol del 2019

Una lluita entre les forces diabòliques i les terrenals en què l'aigua té un paper crucial. Aquesta és l'essència de l'Escaldàrium de Caldes de Montbui, la Festa del Foc i de l'Aigua que des de ja fa uns anys aplega centenars de persones a la plaça de la Font del Lleó, on Llucifer i Diablessa prenen el poder sota un raig de foc i invoquen la bèstia que és a l'interior de la font termal homònima. Aquest és el punt de partida d'una lluita entre les forces de l'infern i un dels elements característics del municipi, l'aigua, que intenta vèncer els personatges diabòlics i Godra, la Quimera de Caldes, el personatge més ferotge del bestiari festiu del municipi.

L'Escaldàrium consta de nou danses, sis de foc i tres d’aigua, alternades; en les de foc, la gent balla i salta sota les espurnes dels diables, que en cada dansa utilitzen diversos muntatges pirotècnics; en les d’aigua, els participants ballen sota el raig de tres mànegues. Entre ball i ball, els timbalers dels diables fan retronar els seus instruments per tota la plaça.

El programa de la festa inclou altres activitats com l'Escumàrium, una festa de l'escuma; la visita guiada a l'exposició 'Lo negosi de les bruxes'; el vermut del foc i l'aigua; la ruta sobre la història de la bruixeria 'Camins de bruixes', o el contacontes 'La llegenda de l'Escaldàrium'. També s'instal·larà, a la plaça Onze de Setembre, el Sopàrium, un espai gastronòmic amb servei de menjar i beure, taules i cadires.

Informació pràctica