El Fòrum Romà, escenari del cicle de concerts d’Empúries

Artistes com Jorge Drexler, Ramon Mirabet o Joan Dausà oferiran la seva música al monument empordanès

Fòrum Romà d'Empúries
Fòrum Romà d'Empúries Thinkstock
31 de juliol del 2018

Durant la segona guerra Púnica, cap a l’any 218 aC, l’exèrcit romà va desembarcar al port d’Empòrion, una ciutat grega aliada de Roma. Un cop acabat el conflicte, i amb la conquesta de la península Ibèrica com a objectiu fixat, els romans van passar a controlar la ciutat, instal·lant-hi un campament militar per pacificar el territori. Així va néixer la ciutat romana d’Empúries, que va seguir el patró urbanístic característic de l’Imperi amb elements com un gran fòrum romà on es podien trobar la majoria d’edificis públics i l’àrea de culte.

Tot i haver deixat enrere l’època imperial, el Fòrum Romà d’Empúries segueix sent un monument clau per al municipi de l’Escala. Tant és així que els propers 3, 4 i 11 d’agost l’antic fòrum es convertirà en l’escenari d’una tanda de concerts a càrrec d’alguns dels artistes més importants del nostre país en l’actualitat.

Un cartell de luxe
El cicle donarà el tret de sortida el divendres 3 amb el concert de l’uruguaià Jorge Drexler, que interpretarà els temes del seu àlbum ‘Salvavidas de hielo’, i de la vilassarenca Judit Neddermann, que presentarà el seu treball ‘Nua’. El dia següent, la música catalana seguirà sent la protagonista del cicle amb les actuacions de Ramon Mirabet i de la banda The Excitements. Finalment, el dissabte 11, Paula Valls presentarà el seu primer treball de llarga durada titulat ‘I am’, mentre que Joan Dausà posarà el punt final amb la presentació del seu últim àlbum, ‘Ara som gegants’.

Podeu comprar les entrades al web del cicle Concerts Empúries 2018.