El Govern francès reté un dibuix de Leonardo

Es tracta d'un esbós de Sant Sebastià datat entre 1478 i 1483 i valorat en 15 milions d'euros

Autoretrat atribuït a Leonardo da Vinci
Autoretrat atribuït a Leonardo da Vinci
12 de gener del 2017
Autor
Francina Fortuny

El govern francès ha retingut un dibuix de Leonardo da Vinci taxat en 15 milions d'euros. Es tracta d'un esbós que il·lustra el martiri de Sant Sebastià. Va ser una família francesa qui el passat mes de setembre va trobar el dibuix a l'interior d'una carpeta que contenia més il·lustracions sota el títol ‘Miquel Àngel'.

L'objectiu del govern francès és evitar que l'obra surti del país, i per això ha declarat el dibuix com a ‘tresor nacional', després d'haver estat sotmès a diverses comprovacions d'autenticitat. L'expert Patrick Bayser va ser qui, un cop fetes les primeres verificacions, va identificar el traç de Leonardo da Vinci en l'esbós. Després, el dibuix va ser analitzat per la conservadora experta del Museu d'Art Metropolità de Nova York Carmen C. Bambach, que va confirmar l'autoria del dibuix.

El polifacètic i artista universal Leonardo da Vinci recull en el llibre ‘Còdex Atlantico' una extensa recopilació de les seves obres. Es tracta de 1.119 folis amb dibuixos i fragments que demostren la seva gran habilitat artística. En aquest llibre, l'artista assegura haver pintat sobre Sant Sebastià, fet que acaba de demostrar el valor d'aquest esbós.