El jaciment d'Atapuerca en 3D

Un nou audiovisual permet conèixer les troballes d'un dels jaciments paleontològics més importants d'Europa

Jaciment d'Atapuerca
Jaciment d'Atapuerca
12 de juliol del 2012
Autor
Juan Carlos Moreno
La visita als jaciments paleontològics de la serra d'Atapuerca, a Burgos, es completa des d'aquesta setmana amb un audiovisual en 3D que ajuda a comprendre millor la vida dels homínids que van viure a aquestes muntanyes en diferents etapes de l'evolució humana.

El treball, titulat ‘La cova del temps', es projecta a la cova del Compresor, una antiga pedrera adaptada, i consta de quatre vídeos animats en 3D on es pot observar com era la vida de l'‘Homo antecessor', l'‘Homo heidelbergensis', l'‘Homo neanderthalensis' i l'‘Homo sapiens', i quines són les diferències que s'aprecien entre ells. On s'enterraven les seves restes, com era el seu comportament o quines eines empraven són algunes de les preguntes a les quals intenta donar resposta aquest audiovisual, sempre a través de les troballes d'Atapuerca.

Per Eudald Carbonell, codirector d'Atapuerca i director de la Fundació Atapuerca, aquest audiovisual és una eina d'extraordinària importància per divulgar el valor de les troballes d'aquest jaciment, on s'han trobat restes de fa més d'un milió d'anys. A més, Carbonell considera que ‘La cova del temps' "té la pretensió d'afegir quelcom de nou i modern que ens permeti entendre l'evolució des d'una altra perspectiva", al mateix temps que és un mapa virtual que permetrà millorar la comprensió de la prehistòria. I tot a 9 graus, que és la temperatura de la cova reconvertida en sala de projeccions.