El Laboratori de Lletres: l’escola dels qui estimen l’escriptura

El centre vol promoure l’amor per l’escriptura amb una àmplia oferta de cursos

Un dels 'Entremestres' del Laboratori de Lletres
Un dels 'Entremestres' del Laboratori de Lletres Laboratori de Lletres

Promoure l'amor per l'escriptura. Aquest és l'objectiu del Laboratori de Lletres de Barcelona, que ofereix diversos cursos perquè cada aprenent a escriptor trobi el seu mètode. 

L'escola discerneix entre dos grans models d’escriptura: el de l’escriptor intuïtiu (el que escriu abans d’ordenar la història) i el de l’escriptor racional (que pensa, ordena i estructura la història que vol explicar abans de posar-se a escriure). Partint de la premissa que cada alumne pot tenir un mètode diferent, el Laboratori treballa de manera flexible amb cadascun d'ells: els dona diverses eines, els mostra possibles models i estratègies i els estimula la pràctica i la creativitat. 
Els cursos poden ser presencials o en línia, com el de 'Relats de viatges', i són impartits per un equip format, sobretot, per escriptors, i també per guionistes, professors i investigadors.

Tertúlies literàries
El centre també organitza l‘Entremestres’, un cicle de tertúlies literàries gratuïtes i mensuals en què es convida un autor i es parla sobre les seves obres i el seu mètode d'escriptura. L’aforament és de 40 persones i cal demanar plaça quan s’obren les inscripcions.

En trobareu més informació al web del centre.