El Maresme difon el seu passat laietà amb el I Simpòsium d'Arqueologia Laietana

L’activitat és una de les novetats del programa de les VIII Jornades de Difusió del Patrimoni de la Laietània i vol donar a conèixer els resultats de la recerca arqueològica que s'està fent a la comarca

El jaciment de Cabrera de Mar, un exemple del patrimoni laietà del Maresme
El jaciment de Cabrera de Mar, un exemple del patrimoni laietà del Maresme Autor: Joan Maria Arenaza / Propietat: Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme

Fa molts segles, el Maresme, el Barcelonès, el Vallès i el Baix Llobregat van estar habitats primer pels ibers i després pels romans. Rebien el nom de Laietània i actualment és un territori ple de restes arqueològiques de totes dues civilitzacions. Per posar en valor aquesta etapa històrica, el Maresme celebra un any més les Jornades de Difusió del Patrimoni de la Laietània, una iniciativa que omple la comarca de visites guiades, rutes arqueològiques, tastos al celler romà, conferències i fires.

Una de les principals novetats d’aquesta edició, la vuitena, és la celebració del I Simpòsium d’Arqueologia Laietana, que vol ser un espai de comunicació i de reflexió a través del qual donar a conèixer el resultat de la recerca arqueològica que s'està fent al Maresme. L’activitat tindrà lloc el 12 de maig al Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora de Teià i se centrarà en les intervencions arqueològiques i els estudis de recerca fets a jaciments del Maresme i el Vallès Oriental.

Informació pràctica:

 • Programa
  • 9.30 h: presentació de la jornada
  • 9.45 h: ponència ‘L’arqueologia de la prehistòria i l’antiguitat al Maresme i Vallès Oriental, balanç de recerca i gestió (2000-2017)’, a càrrec de Joaquim Folch Soler i Gemma Hernàndez Herrero, arqueòlegs territorials de la Generalitat de Catalunya.
  • 11 h: presentació de comunicacions
  • 13.30 h: tast de vins DO Alella al celler romà
 • L'aforament és limitat. Cal inscriure-s'hi abans del 2 de maig al correu info@turismemaresme.cat.
 • Lloc: Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora de Teià (C. Ernest Lluch, 41)
 • Descarrega't el programa de les jornades i del simposi en PDF