'El Masnou terra de mar'. Objectiu, recuperar el patrimoni local

El municipi del Maresme proposa un recorregut històric pels carrers, edificis i racons més sorprenents de la vila

L'antiga fàbrica Can Xala és un dels punts de l'itinerari 'El Masnou terra de mar'
L'antiga fàbrica Can Xala és un dels punts de l'itinerari 'El Masnou terra de mar'
11 d'octubre del 2021

L’imaginari col·lectiu de la Revolució Industrial catalana està lligat a les colònies industrials i a les fàbriques de filatures, però no tant a la veleria. Aquesta fou una activitat econòmica important a Catalunya, amb fàbriques que es dedicaven, a més de la filatura, al tissatge i a la fabricació de teles per a vaixells. El Masnou, amb Can Xala, n’és un exemple, un conjunt industrial fundat per Josep Sensat que forma part del recorregut ‘El Masnou terra de mar’, amb què el municipi maresmenc vol recuperar el patrimoni i la història locals.

La ruta inclou edificis modernistes com la Casa de Cultura, un exemple de l’arquitectura indiana que es pot veure a la vila, o Can Millet, la residència d’una nissaga de capitans de vaixells masnovins quer va ser construïda per l’arquitecte Gaietà Buïgas i Monravà, autor de la Casa Benèfica del municipi o del monument a Colom de Barcelona. També es visiten altres edificis emblemàtics com l'església de Sant Pere, Can Targa, el casino o la finca Bell Resguard.

Dates i horari
Aquest 2021, la ruta es farà els dies següents: dissabte, 21 d'agost (19 h); diumenge, 24 d'octubre (11 h), i diumenge 19 de desembre (11 h). 

El lloc de trobada i d’inici de l’itinerari és sempre davant l’església de Sant Pere, a la plaça de l’Església. Cal fer inscripció prèvia al web de l'Ajuntament del Masnou.