El monestir de Pedralbes reobre la capella de Sant Miquel

Després d'una llarga restauració, la sala reobre les portes amb l'exposició 'Murals divins', que explica el procés de rehabilitació

Part central de la capella de Sant Miquel del monestir de Pedralbes
Part central de la capella de Sant Miquel del monestir de Pedralbes Pere Vivas / Monestir de Pedralbes

Tal com recullen els contractes del 1343 i 1346, l’abadessa Francesc Saportella va encomanar al pintor Ferrer Bassa la decoració de la capella de Sant Miquel, que havia de ser el seu espai devocional particular. La seva obra es convertiria en el primer exponent de la pintura del ’Trecento’ italià a la Península i en una joia de l'art gòtic català. El mural mostra la passió de Crist, els goigs de la Mare de Déu i les figures de sants com el Sant Miquel, Sant Joan Baptista o Sant Jaume, entre molts altres.

La capella, que ha estat tancada des de maig de 2017 per la campanya de restauració de les seves pintures, torna a obrir les portes aquest 21 de juny, a les 19 h. Amb la reforma s'ha recuperat la pintura original, que es trobava amagada sota antigues repintades.

Coincidint amb la reobertura, el monestir organitza ‘Murals divins’, una exposició sobre el procés de restauració de la capella en què es donaran a conèixer les dades recollides durant els treballs. La mostra també recrea en l'espectador l'impacte que suposava veure aquestes pintures al segle XIV.

Per a més informació, consulteu el web del monestir de Pedralbes.