El MUEC explora el tracte inhumà als pobles indígenes del Nou Continent

El Museu Etnològic i de Cultures del Món exhibeix els retrats d'indígenes que van fer els artistes catalans Ramon Subirats i Urbici Soler

Dibuixos de Subirats de dues dones araucanes (1930)
Dibuixos de Subirats de dues dones araucanes (1930)

El pintor i dibuixant Ramon Subirats i l’escultor Urbici Soler van recórrer a inicis del segle XX diversos països del Nou Continent per tal d’estudiar i reflectir els seus tipus racials autòctons. El seu objectiu era mostrar el tracte discriminatori que rebien els pobles autòctons de països com Mèxic, Colòmbia, Equador, el Perú, Xile o l'Argentina i ho van fer a través de retrats i bustos d'una llarga llista de pobles indígenes, com asteques, huarpes, maputxes, matacos, mixteques, mocovís o quítxues. Ara, podeu veure una selecció de les seves obres a l'exposició 'Els retrats de Ramon Subirats i Urbici Soler', que serà a la seu del carrer Montcada del Museu Etnològic i de Cultures del Món (MUEC) fins al 30 de juny.

Amb aquesta mostra, el MUEC vol retre un homenatge a aquests dos rodamons des de Barcelona, la ciutat on es van forjar com a artistes durant el primer decenni del segle XX, i dur a terme d'una manera simbòlica el desig incomplert de Subirats i Soler, tornar a la capital catalana abans d’acabar els seus dies. A la mostra podreu veure una quinzena d'obres dels dos artistes, entre escultures, olis i dibuixos.

Informació pràctica

  • Dates: del 21 de març al 30 de juny
  • Lloc: seu del carrer Montcada del Museu Etnològic i de Cultures del Món (carrer Montcada, 12. Barcelona) 
  • Horaris: de dimarts a dissabte, de 10 a 19 h. Diumenges i festius, de 10 a 20 h. Dilluns no festius, tancat.
  • Preu: 8,5 € (entrada general). Consulteu al web del museu els descomptes que s'ofereixen.