El Museu d'Història de Catalunya rep el Tapís Memorial de la Sida

L'associació NOMS ha fet donació de la tela, que fa dues dècades que és un símbol de la lluita contra la malaltia

Tapís Memorial de la Sida en un acte davant de la catedral de Barcelona -  Associació NOMS
Tapís Memorial de la Sida en un acte davant de la catedral de Barcelona - Associació NOMS
2 de desembre del 2016
Autor
Víctor Farradellas
Coincidint amb el Dia Mundial de la Sida, el Museu d'Història de Catalunya ha rebut en un acte públic i commemoratiu el Tapís Memorial de la Sida. Aquesta composició feta amb teles individuals que contenen els noms de persones mortes a conseqüència de la malaltia, confeccionats per familiars i amics, ha estat un símbol de record al llarg de les dues últimes dècades. La donació l'ha fet l'ONG Projecte dels NOMS, entitat de referència en la lluita pel reconeixement dels que pateixen la malaltia.

L'acte va ser presidit pel conseller de Cultura, Santi Vila, i va comptar amb la intervenció de Michael Meulbroek i Ferran Pujol, fundadors de Projecte dels NOMS, i els artistes Enric Majó i Mone Teruel. Els ponents van destacar que amb la donació del Tapís Memorial de la Sida al Museu les pèrdues humanes que ha causat la malaltia i la lluita per fer-hi front tindran un lloc destacat en la història del nostre país.

El 1993, Projecte dels NOMS va promoure la creació del Tapís Memorial de la Sida a Catalunya, inspirada en una iniciativa que sorgir el 1987 als Estats Units per reflexionar sobre l'impacte de l'epidèmia, l'estigma i la discriminació que encara avui pateixen moltes de les persones que viuen amb VIH. El Tapís està format per més de 70.000 teles individuals, creades a 40 països per familiars i amistats de persones mortes a conseqüència de la sida.