El Museu de Ciències Naturals de Barcelona celebra la creació del Premi Nat

Creat amb motiu del 140è aniversari de l'equipament, la primera edició d'aquest guardó de divulgació de les ciències naturals distingeix el primatòleg Frans de Waal

Cartell del Premi Nat 2018
Cartell del Premi Nat 2018 Museu de Ciències Naturals de Barcelona

“Coneixes l’abast dels límits. Només una Terra, només una vida” són els versos de Jordi Carrió inscrits en el trofeu del Premi Nat 2018 de divulgació de les ciències naturals. Amb motiu del 140è aniversari de la seva fundació, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona ha impulsat aquest guardó anual que premiarà aquelles persones o institucions que han esdevingut referents per la seva manera de mirar i explicar la natura. 

El guanyador de la primera edició del Premi Nat és el biòleg, primatòleg i escriptor Frans de Waal, que ha estat distingit per establir un paral·lelisme entre la conducta dels primats i la dels éssers humans, tota una nova mirada sobre l'evolució del comportament animal. El Museu també atorga una menció d’honor a la biòloga Roser Nos Ronchera, en aquest cas a títol pòstum, directora del Museu de Zoologia entre 1978 i 1989 i responsable de reconnectar la institució amb els barcelonins. El premi també té una categoria extraordinària, que aquest 2018 va a parar a mans de Sir David Attenborough per ser un pioner en la realització de documentals sobre la natura. Els guardonats rebran una peça especialment dissenyada per l’escultor Antoni Llena.

L’acte d’entrega serà el proper 11 de juny, a les 18.30 h, a la sala d’actes del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. L’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, lliurarà el premi en un acte conduït per la periodista de TV3 Lídia Heredia i la directora del Museu, Anna Omedes. A més, Frans de Waal impartirà la conferència ‘Som prou intel·ligents per saber com són d’intel·ligents els animals”.

Per assistir a l’acte, cal confirmar l’assistència a comunicaciomcnb@bcn.cat o al telèfon 93 256 59 73.