Montblanc no dorm a l'estiu

Els divendres de juliol i agost, es pot gaudir de visites guiades nocturnes per la muralla i el centre històric de la ciutat on Sant Jordi va matar el drac

La muralla de la vila de Montblanc
La muralla de la vila de Montblanc Wikimedia Commons
12 de juliol del 2018

Passejar resguardats en la foscor de la nit entre muralles, torres i portals medievals i escoltar només el silenci i els passos que ressonen damunt la pedra. Cada divendres d'estiu, durant els mesos de juliol i agost, es pot gaudir d'aquesta experiència a Montblanc gràcies a les visites guiades nocturnes que organitza la vila de la Conca de Barberà pel seu centre històric. L'itinerari passa per les torres de Sant Jordi i de Sant Francesc per, després, travessar el pas de ronda, com molts anys enrere ho havien fet els cavallers. A més, des de l'altura de la muralla es poden veure il·luminats els pobles veïns.

Tot i que des de l'any passat les visites guiades nocturnes per Montblanc són la principal activitat de l'estiu, la vila es pot seguir visitant de dia, amb alguna de les visites personalitzades pel conjunt monumental i artístic que s'hi ofereixen. També s'organitzen visites a la muralla i al pas de ronda, que poden anar acompanyades d'una degustació de productes gastronòmics i vins. 

Una sardana de rècord Guinness
A banda d'organitzar els diferents itineraris, Montblanc s'ha proposat encerclar tota la muralla amb una gran sardana. El repte és clar: s'hauran de cobrir els 1.402 metres que ocupa el recinte emmurallat i la trentena de torres. Per aconseguir-ho, es farà una gran anella i es ballaran sardanes. L'acte es farà coincidir amb la tradicional Acampada Jove, que se celebra del 19 al 21 de juliol.

Informació pràctica

  • Les visites guiades nocturnes tenen lloc els divendres de juliol i agost.
  • Per fer les visites guiades, tant nocturnes com diürnes, cal reservar plaça prèviament al web de Montblanc Medieval.