El Recinte Modernista de Sant Pau guanya un nou espai

El pavelló de Sant Salvador acull una exposició sobre la història de la institució

El nou pavelló de Sant Salvador de l'Hospital de Sant Pau
El nou pavelló de Sant Salvador de l'Hospital de Sant Pau
10 de febrer del 2017
Autor
Anna-Priscila Magriñà

El Recinte Modernista de Sant Pau ja té una nova àrea restaurada. Es tracta del pavelló de Sant Salvador, que a partir d'ara acollirà un espai museístic sobre la història de l'hospital i el seu gran ideòleg, Lluís Domènech i Montaner. A la primera planta, i seguint un ordre cronològic, el visitant podrà viatjar per la història de la institució, que es va fundar l'any 1401 al Raval. Amb l'ajuda de vitrines amb material mèdic de totes les èpoques, pantalles i plafons informatius, el visitant s'endinsarà en les aventures i desventures d'aquesta institució cabdal per a la història de Barcelona i els seus habitants.

Ja a la segona planta, el protagonisme absolut té nom i cognoms: Lluís Domènech i Montaner. La instal·lació, que té un drac com a protagonista, gira al voltant de tres grans aspectes del personatge: l'erudit, l'arquitecte i l'ideòleg.

La recuperació de l'espai també inclou espais per a tallers escolars i una sala de consulta amb llibres, publicacions i una taula interactiva, que posaran a l'abast de la ciutadania la història profunda de la institució. Tot i que la documentació s'anirà ampliant a poc a poc, ja es poden consultar alguns documents històrics digitalitzats.