El Tarraco Viva, dedicat a l'emperador August

Amb motiu del bimil·lenari de la mort del personatge, el festival de recreació històrica romana doblarà enguany el seu calendari i el programa d'actes

Tarraco Viva -  Manel Granell
Tarraco Viva - Manel Granell
30 d'abril del 2014
Autor
Carla Galisteo
Un any més, Tarragona celebra el festival de recreació històrica romana Tarraco Viva. Enguany, però, és especial. Amb motiu del bimil·lenari de la mort de l'emperador August, la setzena edició del festival s'allargarà durant 20 dies i acollirà més de 800 actes, pràcticament el doble del que s'havia programat en edicions anteriors.

El certamen, que tindrà lloc entre el 5 i el 25 de maig, dedicarà el seu extens programa d'activitats a la figura d'August i a l'època en què va viure. Aquest personatge va mantenir una estreta vinculació amb la ciutat de Tarragona, ja que hi va residir dos anys durant les campanyes d'Hispània. Amb motiu de la commemoració del bimil·lenari de la seva mort, en aquesta edició especial del festival s'ha programat un gran nombre d'activitats noves.

Espai August
Una de les novetats serà la creació de l'Espai August, el centre neuràlgic del certamen. S'ubicarà al Recinte Firal del Palau de Congressos i acollirà més de 300 actes dedicats a l'emperador. Allà, hi tindrà lloc, a banda de diverses exposicions, conferències, tallers i activitats per a escolars, l'espectacle ‘August, el poder de la màscara'. Serà l'acte principal del certamen, una representació que revelarà als espectadors múltiples aspectes de la vida personal i familiar de l'emperador i que interpretarà la seva obra política i la seva visió de l'imperi Romà.

A més, ambientarà el recinte firal una rèplica de l'escultura d'August a Prima Porta i una reproducció a escala real del monument de l'Ara Pacis, que es troba a Roma. La resta d'activitats tindran lloc als indrets de la ciutat habituals i seran les que normalment es desenvolupen en cada edició, com les lluites de gladiadors a l'amfiteatre.

Una altra novetat és que enguany el festival s'organitzarà al llarg de tres caps de setmana. El primer es dedicarà principalment als actes destinats a un públic familiar i infantil; el segon donarà a conèixer la gastronomia de l'època romana, i el tercer es dedicarà a presentar tallers i oficis.

IV Dia DESCOBRIR
Aquest any, la quarta edició del Dia DESCOBRIR se celebra en el marc del festival. Al llarg de dissabte 17 de maig, tindran lloc als diferents espais del Tarraco Viva un bon grapat d'activitats per a petits i grans relacionades amb l'emperador August i el passat romà de la ciutat. A més, també hi haurà una passejada fotogràfica per la Tarragona romana que guiarà un fotògraf col·laborador del DESCOBRIR.