Els Estats Units tornen un fragment de sarcòfag robat a Grècia

L'objecte va ser localitzat en una galeria d'art de Manhattan

Detall de sarcòfag grec del 240 aC -  Wikimedia Comons
Detall de sarcòfag grec del 240 aC - Wikimedia Comons
14 de febrer del 2017
Autor
Laura Guarda

El govern de Grècia ha recuperat la peça d'un fèretre de l'any 200 després que la fiscalia del districte de Nova York n'hagi ordenat el retorn recentment. El fragment va ser robat l'any 1988 i va arribar a la ciutat després d'operacions de contraban a Europa.

Segons la fiscalia, l'objecte va ser localitzat en una galeria d'art de Manhattan i entregat pels propietaris en ser informats del robatori.

El cònsol general de Grècia ha agraït la recuperació i ha lamentat que "una part important de la nostra herència roman dispersada arreu del món a causa del contraban continu a què Grècia ha estat sotmesa".

En aquest sentit, cal recordar la recuperació de cinc monedes del 515 aC l'any 2014, després que el col•leccionista i antic directiu de la Societat Americana de Numismàtica Arnold-Peter Weiss es declarés culpable de posseir propietat privada robada i entregués les monedes a la fiscalia.

La part de sarcòfag recuperada representa una batalla entre grecs i troians i serà exposada en el Museu Nacional d'Arqueologia d'Atenes.