Els museus reobren les portes

Després de gairebé tres mesos tancats, equipaments com el Museu de la Música o Museu de Ciències Naturals tornen a obrir amb entrades reduïdes i espais adaptats a la situació actual

'Orquestra d'autòmats', una peça que podeu veure al Museu de la Música de Barcelona
'Orquestra d'autòmats', una peça que podeu veure al Museu de la Música de Barcelona Wikimedia Commons
9 de juny del 2020
Autor
Contingut patrocinat

Ja fa unes setmanes que moltes persones del país estan gaudint dels petits grans plaers de la desescalada: sortir a passejar, retrobar-se amb amics i familiars, estar més estona al carrer amb els nens... i ara, també, començar a anar a alguns museus, com el Museu de la Música de Barcelona. Després de gairebé tres mesos tancat, l'equipament reobre les portes amb una entrada reduïda de 4,5 € que s'aplicarà durant tot el mes de juny. L'entrada serà amb aforament reduït, un accés que encara serà més limitat als espais més petits del museu. També s'ha organitzat un circuit de visita únic per aconseguir les distàncies de seguretat obligatòries.

Ara mateix, no es podran veure els instruments que solien estar a disposició dels visitants ni les pantalles interactives, que estaran temporalment desactivades. Però s'ha adaptat el servei d'audioguia i s'ofereix un servei de visita amb una playlist descarregable al mòbil a través de codis QR amb la qual podreu escoltar enregistraments originals de 34 instruments del museu.

L'exposició temporal dedicada al virtuós del piano italià Muzio Clementi continuarà tancada. En breu, el museu anunciarà la data en què es podrà tornar a visitar. En teniu més informació al web del museu, i també de les activitats infantils d'estiu que s'oferiran del 25 de juny al 20 de setembre. 

El Museu de Ciències Naturals
Un altre cas és el del Museu de Ciències Naturals i el Jardi Botànic, que reobren aquest dimarts, 16 de juny amb un horari més extens (d’11 a 20 h) i amb una reducció del 50% en el preu de l’entrada fins al 30 de juny. El Museu de Ciències Naturals presenta una nova mostra sobre els brots epidèmics en el segle XXI, Outbreak. Epidèmies en un món connectat, i prorroga l’exposició temporal Micos.Una historia de primats. Trobareu més informació al web de l'equipament.

El Museu Marítim
Un altre dels equipaments que reobre les seves portes és el Museu Marítim de Barcelona i ho fa dilluns, 22 de juny amb totes les mesures de seguretat i amb una oferta promocional d'un 2x1 en l'entrada dgeneral que durarà fins al 8 de juliol. Reobren els espais expositius de les Naus Drassanes, el pailebot Santas Eulàlia, el servei de cafeteria-restauració i la botiga. També es podrà tornar a entrar però amb cita prèvia els serveis de biblioteca, arxiu i registre del Museu. L'equipament manté l'horari habitual, de 10 a 20 h, i els diumenges a la tarda continuarà sent gratuït.