Els pirates visiten Castelldefels per les Festes del Mar

La vila viatja fins al segle XVI i rememora els atacs dels lladres Dragut i Otxal·lí amb un programa d'activitats que té el mar com a protagonista

Espectacle de gegants a les Festes del Mar de Castelldefels
Espectacle de gegants a les Festes del Mar de Castelldefels
11 de juliol del 2018

Els pirates Dragut i Otxal·lí atacaran Castelldefels una vegada més. Com cada any, pels volts de les Festes del Carme, la vila celebra les Festes del Mar i ens transporta fins al segle XVI, quan pagesos i pescadors vivien en pau... fins que arribaven els pirates. Aquests eren principalment d'origen barbaresc, musulmans del nord d'Àfrica, que atacaven la població, n'obtenien esclaus i arreplegaven tot el que podien. 

Del 12 al 16 de juliol, Castelldefels recorda aquesta època amb diverses activitats que sempre tenen el mar com a protagonista. El divendres 13, a les 22 h, des del castell i les torres de guaita s’avisarà de l’acostament de Dragut i Otxal·lí amb una encesa de bengales. El punt àlgid de la festa es produirà el dia següent amb el desembarcament pirata (14 de juliol, a les 20 h), una representació que rememora l'assalt de la vila per part d'aquests lladres de mar.

La nit de dissabte hi haurà una sardinada popular, un castell de focs i un ball amb orquestra a la plaça de les Palmeres. Finalment, el diumenge 16 se celebrarà una diada castellera al matí i l’espectacle de tarda 'Pirates de circ', a més d’una cantada d’havaneres al vespre. La festa també reserva un espai per a les activitats religioses, amb una missa en honor de la Mare de Déu del Carme, que continuarà amb una processó que acabarà al mar.

Per a més informació, consulteu el web de l'Ajuntament de Castelldefels.