Els racons desconeguts d'onze museus de Barcelona, a 'iN Museu' 2019

La iniciativa ofereix visites exclusives gratuïtes a espais com tallers de restauració, laboratoris o arxius arqueològics

Visita a un dels espais restringits del Museu del Disseny en una edició anterior de l''iN Museu'
Visita a un dels espais restringits del Museu del Disseny en una edició anterior de l''iN Museu' Roberto Ramos
22 de gener del 2019

La tercera edició de l''iN Museu' torna a obrir al públic els espais restringits d'onze museus de Barcelona, en una jornada que es tindrà lloc el dissabte 2 de febrer, de 10 a 19 h. Durant tot aquest dia, el públic podrà gaudir de visites exclusives gratuïtes a espais com el taller de restauració del Museu Frederic Marès, el Laboratori de Natura del Museu de Ciències Naturals, l'Arxiu Arqueològic del Centre de Col·leccions del Museu d'Història de Barcelona (MUHBA), el fons documental del Museu del Disseny o els magatzems i els espais reservats als treballadors del Museu de la Música.

En alguns casos les visites es faran de la mà de treballadors dels centres, com ara restauradors, conservadors i arqueòlegs, que explicaran en primera persona tasques i reptes quotidians, com per exemple com es duen a terme les intervencions en un conjunt arqueològic museïtzat (al Born Centre de Cultura i Memòria), o com es fa la conservació preventiva del subsòl (al MUHBA). A més, en el cas del castell de Montjuïc es podran veure alguns espais encara no oberts al públic, com els calabossos i les casernes, i al Reial Monestir de Pedralbes es podrà accedir a llocs emblemàtics com la capella de Sant Miquel.

A la tercera edició de l''iN Museu' hi participen el Museu d'Història de Barcelona (MUHBA), el Centre de Col·leccions del MUHBA, el Born Centre de Cultura i Memòria, el Reial Monestir de Pedralbes, el Museu Frederic Marès, el Museu del Disseny, les dues seus del Museu Etnològic i de Cultures del Món, el castell de Montjuïc, el Laboratori de Natura del Museu de Ciències Naturals de Barcelona i el Museu de la Música. 

Les visites són gratuïtes, però cal fer reserva prèvia a barcelona.cat/inmuseu entre el dilluns 21 de gener i el divendres 1 de febrer. L'edat recomanada per participar en les visites és a partir dels 6 anys.