El MNAC rellegeix l'art romànic de les Valls d'Àneu

A l'exposició ‘Son. Empremtes i figuracions a les Valls d’Àneu’, Oriol Vilapuig presenta "petjades" artístiques fetes a partir d'elements presents a les esglésies d'aquest territori del Pallars Sobirà

Oriol Vilapuig treballant amb la tècnica del 'frottage'
Oriol Vilapuig treballant amb la tècnica del 'frottage' Museu Nacional d’Art de Catalunya
13 de març del 2020

Les imatges del passat tenen vincles especials amb els llocs on es van produir? Oriol Vilapuig ens planteja aquesta qüestió a l'exposició Son. Empremtes i figuracions a les Valls d'Àneu, que pot veure's al Museu Nacional d'Art de Catalunya fins al 27 de setembre. L'artista plàstic presenta vuitanta "petjades" d'elements arquitectònics d'esglésies romàniques d'aquest territori del Pallars Sobirà. Unes "petjades" que ha treballat a partir de relleus esculpits a piques medievals de pobles de les Valls d'Àneu tot utilitzant la tècnica del frottage, mitjançant la qual les imatges apareixen per contacte i donen visibilitat als baixos relleus que es poden trobar en aquests temples.

Les petjades s'exposen en un habitacle de cinquanta metres quadrats que s'ha construït expressament per a la mostra a les sales del romànic del MNAC. A dins s'hi poden veure "petjades" extretes a partir del relleu de formes de la naturalesa, d'esquerdes, marques, rastres d'animals o piques baptismals de les esglésies de les Valls d'Àneu. L'objectiu és crear un espai simbòlic en què també es pot veure un muntatge visual d'imatges.

L'exposició de Vilapuig forma part dels projectes que porta a terme el Museu Nacional per establir ponts entre la societat, el present i les obres que atresora el museu, i convida artistes contemporanis a dialogar amb la col·lecció.

Informació pràctica
 

  • Dates: fins al 27 de setembre de 2020.
  • Lloc: Museu Nacional d'Art de Catalunya. Palau Nacional. Parc de Montjuïc.
  • Preu: 6 € (exposició temporal) / 12 € (entrada general). Consulteu al web del museu les opcions d'entrada reduïda.
  • Més informació, al web del museu​ i al programa de l’exposició.
  • Activitats paral·leles: mentre duri l'exposició es faran activitats paral·leles com diàlegs de l'autor i un espectacle musical. En totes les activitats és obligatori inscriure's al web del Museu.