En record de Francesc Comas, 'Paronas'

El 22 d'abril, a les 18 h, es presentarà el llibre 'Els vincles audaços', d'Ivan Miró, en el marc del cicle de passejades literàries 'Sants, escenari literari'

Acte de presentació del llibre 'Els vincles audaços', d'Ivan Miró
Acte de presentació del llibre 'Els vincles audaços', d'Ivan Miró

El dia que Salvador Seguí va ser assassinat al carrer de la Cadena de Barcelona, el 10 de març de 1923, anava acompanyat de Francesc Comas i Pagès, un jove vidrier anarcosindicalista de la Bordeta conegut popularment com a Paronas. El Noi del Sucre va morir d’un sol tret a la nuca. Comas va rebre tres impactes de bala i va morir tres dies més tard, a causa de les ferides, a l’Hospital Clínic.

Els vincles audaços, d’Ivan Miró, s’endinsa en el convuls període de l’obrerisme i el pistolerisme dels anys vint i, ambientada al barri de Sants, descobreix la trajectòria de Francesc Comas, deixeble de Seguí i de Joan Peiró. La novel·la es presentarà el dissabte 22 d’abril, a les 18 h, a la Lleialtat Santsenca, en el marc del cicle de passejades literàries Sants, escenari literari. L’autor, sociòleg i cooperativista del barri conversarà amb Àngels Ollé i Comas, neta del Paronas i membre de la comissió de recuperació de la seva memòria, i Agustí Giralt, historiador i coordinador de la Lleialtat Santsenca.

Consulteu el programa complet del cicle Sants, escenari literari aquí


Cicle de passejades literàries 'Sants, escenari literari'