Entitats reclamen justícia pels crims del franquisme

Òmnium Cultural amb la col·laboració de SÀPIENS i associacions memorialistes impulsen un acte de record a la presó Model el 20N

Presó Model -  Wikimedia Commons
Presó Model - Wikimedia Commons
16 de novembre del 2016
Autor
Redacció
El pròxim 20 de novembre, coincidint amb el 41è aniversari de la mort de Franco, Òmnium Cultural, juntament ambSÀPIENS i nombroses entitats memorialistes han organitzat un acte per reclamar justícia pels crims de la dictadura. L'escenari serà la presó Model de Barcelona, un indret simbòlic on van ser reclosos molts represaliats pel franquisme. Al matí es podrà veure a l'exterior del centre penitenciari, a la confluència dels carrers Entença i Rosselló, l'exposició ‘Justícia pels crims del franquisme'.

A partir de les 19 h, començarà l'acte a l'interior de la presó, que conduirà la directora de SÀPIENS, Clàudia Pujol, i que comptarà amb la intervenció de testimonis de la repressió franquista com Agustí Alcoberro, Josep-Lluís Carod-Rovira, Josep Cruanyes, Magda Oranich, Anna Sallés, Raimon Carrasco o Montserrat Puig Antich. També faran parlaments Jordi Cuixart, director d'Òmnium; Ada Colau, alcaldessa de Barcelona; Carme Forcadell, presidenta del Parlament, i Raül Romeva, conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència.