És temps de flors a Girona

Centenars d’espais monumentals, patis interiors de cases, carrers, jardins i espais naturals de la ciutat es vesteixen de primavera durant nou dies

Girona temps de flors
Girona temps de flors

L’any 1954, un grup de joves emprenedors va decidir organitzar el 'Concurso Exposición Provincial de Flores' al Saló de Descans del Teatre Municipal de Girona. La iniciativa va ser tot un èxit i la quantitat de persones que hi van assistir va fer que tots els espais assignats aviat quedessin petits. La implicació definitiva de l’Ajuntament de la ciutat, el 1992 va fer que, a dia d’avui, resulti gairebé impossible imaginar la primavera sense l'evolució d'aquell concurs, el festival Girona Temps de Flors.

Centenars d’espais, entre els diversos monuments del municipi, patis interiors de cases, carrers, jardins i espais naturals, es vesteixen de flors durant nou dies plens d’activitats festives i culturals, com concerts, teatre, actes populars i portes obertes a museus. La ciutat s’omple també de fires de col·leccionisme, d’art, d’alimentació o de productes artesans que animaran els carrers.

Enguany, la seixanta-tresena edició del certamen arriba amb novetats, com l'itinerari Pla V, la incorporació dels jardins de la Devesa i de la plaça de la Independència en el recorregut de l'exposició floral o l'obertura dels jardins del Campaner. A més, com cada any, l’últim dia es farà l’entrega de premis del 'Concurs d’aparadorisme i decoració interior' i del 'Concurs de flors'.

Informació pràctica: