L'ESHAB es posa a punt per al curs 2018-2019

L'Escola d'Història de l'Art de Barcelona proposa entendre l'actualitat a partir de l'evolució de la història i la cultura

Forum Romà
Forum Romà Thinkstock

El 1994, l'Escola d'Història de l'Art de Barcelona (ESHAB)va obrir les portes per emprendre una tasca divulgativa sobre l'art i la cultura, una tasca que exerceix des de la premissa que el coneixement de l'evolució de la cultura al llarg de la història és bàsic per comprendre l'actualitat. Per aquest motiu, les assignatures anuals i trimestrals programades per al curs 2018-2019 ofereixen una mirada retrospectiva per conèixer moviments i figures clau en la confecció del món tal com l'entenem a dia d'avui.

Un programa format per 17 cursos
El programa acadèmic, que començarà el proper 1 d'octubre i s'allargarà fins al 20 de juny de 2019, inclou cursos anuals i trimestrals de diferents temàtiques, com història, història de l'art, música o religió. Pel que fa a la història, s'ofereixen assignatures com 'El món en què vivim. Història del segle XX' (anual), centrada en els fets i ideologies del segle passat; 'La Guerra Freda, una partida d'escacs interminable' (anual), que pretén abordar aquest període històric des de diferents prismes, i 'Bizanci, hereva de Roma' (anual)o 'Les llums i les ombres: una història d'Espanya al segle XVIII' (trimestral), sobre les causes i les conseqüències de la guerra de Successió. 

Més enllà de les assignatures
L'ESHAB també ofereix formació destinada als guies oficials de Catalunya. Enguany, els cursos orientats a aquests professionals són 'Història de l'art català: des del romànic fins a l'actualitat', un recorregut pels moviments artístics del nostre país i el seu context, i 'Museus i art públic de Barcelona', una aproximació a l'oferta artística i arquitectònica de la ciutat. A més, l'escola també organitza viatges a indrets com Roma, el Líban o Istanbul, que compten amb la presència d'un guia del centre.

Per a més informació, consulteu el web de l'Escola d'Història de l'Art de Barcelona.