L'espectacle 'Enecus' reviu Ignasi de Loiola dins dels actes de Manresa 2022

Representarà, els dies 17 i 18 de setembre, la transformació que va viure Loiola durant la seva estada a la ciutat ara fa 500 anys

'Enecus', al Teatre Kursaal
'Enecus', al Teatre Kursaal La Tremenda SCCL
8 de setembre del 2022

El 2022 se celebra el 500 aniversari de l’estada d’Ignasi de Loiola a Manresa. En aquesta ciutat, de camí en el seu pelegrinatge cap a Jerusalem, el fundador de la Companyia de Jesús va viure una profunda transformació personal, de la qual van sorgir els seus Exercicis Espirituals. La capital del Bages commemora l’efemèride amb la celebració de Manresa 2022 Transforma, un programa d’actes amb més de 100 activitats relacionades amb la figura del sant.

Una de les principals propostes de Manresa 2022 és l’espectacle musical Enecus, que es podrà veure els dies 17 i 18 de setembre al teatre Kursaal. L’obra proposa un recorregut a través de la vida de Loiola, posant de manifest la transformació interior que va viure a la ciutat l’any 1522, des d’una mirada laica.

Dirigida per Enric Llort i amb Jordi Figueras com a Enecus, el personatge principal, l’espectacle comptarà amb les interpretacions de Natxo Tarrés, Marta Valero, Salva Racero, Lluís Barrera i Celeste Alías. La composició musical, a càrrec dels germans Lluís i Miquel Coll, estarà acompanyada per una cinquantena de cantors de la coral Escriny.

Podeu adquirir les vostres entrades al web de Manresa 2022 i al del Teatre Kursaal, així com consultar el programa complet d’activitats de la commemoració ignasiana.


Informació pràctica