El festival Dansàneu està d'aniversari

El Festival de Cultures del Pirineu celebra, del 21 al 30 de juliol, una edició marcada pel 40è aniversari del Consell Cultural de les Valls d'Àneu

Dansàneu, Festival de Cultures del Pirineu
Dansàneu, Festival de Cultures del Pirineu Dansàneu
11 de juliol del 2023

Del 21 al 30 de juliol, torna a les Valls d'Àneu una nova edició del Dansàneu, el Festival de Cultures del Pirineu. El festival omplirà de música i dansa tradicional diversos municipis del Pirineu, en un autèntic laboratori de creació que enguany arriba a la seva 32a edició, coincidint amb la celebració del 40è aniversari del Consell Cultural de les Valls d'Àneu, l'entitat organitzadora.

Per celebrar-ho, l'edició d'enguany és especial, amb una programació que s'allargarà dos caps de setmana i que inclou una trentena de propostes de tipologia i estils ben diversos, entre dansa, música, teatre, natura, literatura i audiovisual. Des de l'exposició de gravats Formes d'oli i aigua, de l'artista Oriol Vilapuig i produïda pel Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), a l'església de Sant Joan a Isil, fins als múltiples projectes en residència, amb peces coreogràfiques d'Aimar Pérez Galí, Víctor Pérez, Adrián Vega i Marina Pravkina, la producció Condens de Magí Serra o la nit en record al ballarí i coreògraf Joan Serra, que tindrà lloc a Santa Maria d'Àneu el dijous 27 de juliol. 

Per posar en valor el patrimoni industrial d'Àneu, se celebraran diversos espectacles a la Central Hidroelèctrica d'Esterri d'Àneu, on també hi haurà el Tastàneu, un popular tast de productes pallaresos. Els plats forts del festival, però, arribaran l'últim cap de setmana: el divendres 28 de juliol, Toti Soler presentarà a quartet el seu seu darrer treball discogràfic, Fill de la fortuna, a l'església de Santa Maria d'Àneu, i l'endemà, dissabte, Queralt Lahoz presentarà el seu àlbum Pureza en un concert al recinte firal d'Esterri d'Àneu.

El Dansàneu és, en definitiva, una oportunitat única per gaudir de natura, arts escèniques i patrimoni en un entorn immillorable. Consulteu-ne el programa complet al web del festival. 

Informació pràctica
 

  • Dansàneu, Festival de Cultures del Pirineu
  • Dates: del 21 al 30 de juliol de 2023
  • Lloc: Esterri d'Àneu, València d'Àneu, Isil, la Guingueta d'Àneu, Espot, Escaló, Sorpe i Sort
  • Preu: algunes activitats són gratuïtes; consulteu el programa i compreu les entrades de les activitats de pagament al web del festival.