El Festival Protesta de Vic: el cinema com a eina de crítica social

Del 18 al 26 d'octubre, la capital d'Osona acull un certamen internacional que vol contribuir a transformar la societat a través del setè art

Fotograma del documental 'For Sama', el llargmetratge que inaugurarà el VII Festival Protesta de Vic
Fotograma del documental 'For Sama', el llargmetratge que inaugurarà el VII Festival Protesta de Vic Imdb
11 d'octubre del 2019

Del 18 al 26 d'octubre, Vic acull la setena edició del Festival Protesta, un certamen internacional que parteix de la base que el cinema és una eina per a la transformació social. Enguany, el Protesta dedica el seu tema central a la perspectiva de gènere. Així, a través d'algunes de les projeccions seleccionades, es reflexionarà sobre els rols i els estereotips de gènere, la maternitat, les noves masculinitats, la transsexualitat o l’educació no sexista.

El documental 'For Sama', una peça sobre l'experiència d'una dona siriana que s'enamora i dóna a llum una filla enmig de la guerra, donarà el tret de sortida al festival. A aquest film el seguiran un gran repertori de llargmetratges (ficció i documentals) i curtmetratges de denúncia que s'intercalaran amb activitats paral·leles com xerrades, taules rodones, concerts i actuacions teatrals. A més, els nens també tindran el seu paper dins del Protesta, amb la projecció de pel·lícules infantils amb valors, combinades amb activitats per despertar la consciència dels més petits.


En total, seran 43 projeccions: 14 llargmetratges (cinc dels quals són estrenes a Catalunya i tres, a l'Estat espanyol) i 28 curts. El festival, però, no s'acaba a Vic, ja que també hi haurà sessions a Manresa i Barcelona i, com a novetat, a Girona i les Açores. Podeu consultar-ne tota la informació aquí.

Tres invitacions per a l'estrena
No us hem dit que tenim tres invitacions dobles per a la projecció de 'For Sama', divendres 18 d'octubre a les 21.30 h al Cinema Vigatà de la capital osonenca. Els interessats envieu un correu amb el vostre nom, cognoms i DNI a redacciosapiens@som.cat. Donarem les invitacions per ordre d'arribada dels correus. 

Festival protesta vic