Una fira de recreació històrica recorda el passat modernista de Reus

'Reus 1900' arriba amb un programa d'activitats, visites, espectacles i gastronomia ambientats en aquesta època gloriosa de l'arquitectura catalana

Les recreacions històriques seran un dels plats forts del cap de setmana
Les recreacions històriques seran un dels plats forts del cap de setmana Ajuntament de Reus

Els propers 15 i 16 d'abril, els carrers de Reus viuran un cap de setmana ple d'esplendor modernista. La Casa Navàs i l’Agència Reus Promoció organitzen la primera edició de Reus 1900. Festa Modernista, un autèntic viatge en el temps per reivindicar el passat més gloriós de la ciutat amb un programa farcit d'activitats de recreació històrica, visites, espectacles i gastronomia ambientats en l'època modernista. 

Coincidint amb el centenari de la mort de l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner, representant del moviment que va embellir la ciutat, la fira recordarà la seva figura i el seu patrimoni amb visites i activitats especials a tres dels edificis que va construir-hi: la Casa Navàs, l'Institut Pere Mata i la Casa Gasull. També s'estrenarà l'espectacle teatral Benvingut de nou, amic Lluís!, escrit per la reusenca Rosa Pagès en homenatge a l'arquitecte i la seva relació amb Reus.

Reus 1900 es completarà amb visites a altres espais modernistes del municipi, com el Gaudí Centre, i desenes d'activitats relacionades amb la vida social i cultural de l'època, com desfilades de lluïment, rutes literàries, jocs infantils i tallers gastronòmics per descobrir la beguda més emblemàtica de la ciutat: el vermut. 

Un centenar de recreadors donaran vida a la festa, amb la implicació d'entitats, comerços locals i veïns. Consulteu-ne la programació completa al web de la festa, on també trobareu el protocol de vestuari, per si us animeu a acostar-vos-hi vestits d'època!

unnamed (1)

Informació pràctica
 

  • Reus 1900. Festa Modernista
  • Dates: 15 i 16 d'abril de 2023
  • Lloc: diversos espais de la ciutat de Reus
  • Preu: una part de la programació és gratuïta, però algunes activitats requereixen la compra d'entrada
  • Consulteu-ne els preus, el programa complet i el codi de vestuari al web de la fira